Αχλάδια

Αχλάδια

Το σχήμα του είναι χαρακτηριστικό, στενεύει όσο πλησιάζει στο κοτσάνι και φαρδαίνει στο κάτω μέρος. Το χρώμα τους ποικίλει, από ανοιχτό πράσινο και κιτρινωπό, ελαφρύ κίτρινο μέχρι κοκκινοπράσινο ανάλογα με την ποικιλία. Η σάρκα τους είναι λευκή και πολύ γλυκιά.

Ποικιλίες υπάρχουν πολλές, με την εγχώρια παραγωγή να διαθέτει κυρίως κρυστάλλια, τις γνωστές κοντούλες με το μικρό καρπό, και τα hayland που είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος, με μαλακή σάρκα.