Aκτινίδια

Aκτινίδια

Το ακτινίδιο ανήκει στην οικογένεια των Ακτινιδιοειδών και η προέλευσή του είναι από την Ασία. Ο χαρακτηριστικός χνουδωτός καρπός με την πράσινη ζουμερή σάρκα, με το υπόλευκο κέντρο και τα σποράκια, είναι πλούσιος σε κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Επίσης, διαθέτει περισσότερη βιταμίνη C συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο φρούτο, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ωφέλιμο στην τόνωση του ανοσοποιητικού, ενώ θεωρείται “φἀρμακο” και για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού.