Ροδάκινα

Ροδάκινα

Σφαιρικό σχήμα, ραφή στη ράχη, χνουδωτή ή λεία φλούδα, ανάλογα με την ποικιλία, ζουμερή και εξαιρετικά αρωματική σάρκα. Το ροδάκινο είναι ένας εξαιρετικά αγαπητός καρπός. Τον συναντάμε σε διάφορες ποικιλίες: μηλοροδάκινα, γιαρμάδες, νεκταρίνια και άλλες. Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες ροδάκινου, τα επιτραπέζια και τα βιομηχανικά, ανάλογα με το αν καταναλώνονται νωπά ή αν προορίζονται για κομπόστα. Ωμό το ροδάκινο αποδίδει μόλις 40 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, γεγονός που το καθιστά ιδανικό και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.